“De weg loopt niet waar je ‘m verwacht”

Reacties van Luc

Massaal lezen jullie de verhalen van Luc tijdens zijn pelgrimstocht,
massaal worden er reacties geplaatst voor Luc door jullie lezers wat Luc enorm deugd doet.

Natuurlijk kan Luc niet op elke reactie persoonlijk reageren (ondertussen staat de teller van reacties op 165!). Toch zal Luc regelmatig proberen een persoonlijke boodschap meegeven via deze website. Deze persoonlijke boodschappen van Luc kan je op deze pagina lezen.

De 1ste boodschap van Luc geplaatst op 7 mei is de volgende:

Hallo iedereen , bedankt voor al uw reacties . Met mij gaat alles goed en ik vergeet jullie niet in mijn gebeden . Vele groetjes , luc

Bedankt Luc :-)

Bedankt mensen voor de vele steun!!

Bedankt mensen voor de vele steun!!

14 commentaren

 1. Paul en Hilde's Gravatar Paul en Hilde
  23 augustus 2015    

  Beste Luc en Eric

  Van harte proficiat Luc voor zo’n prestatie .
  Nog even op jullie tanden bijten voor de laatste kilometers , tis met 2 misschien wel iets makkelijker om elkaar eens te motiveren als het effe wat minder gaat .
  Dikke proficiat nogmaals en een behouden thuiskomst . (Lucrése ook dikke proficiat )
  Mvg,
  Paul en Hilde

 2. de slangenbezweerder's Gravatar de slangenbezweerder
  16 augustus 2015    

  dag Luc, eindelijk heb ik het gevonden het stond op “de steunkaarten”. Proficiat met je moed en volharding. Ik heb dikwijls aan je gedacht.
  kom goed naar huis, tot ziens in Eksaarde. Jullie kameraad de slangenbezweerder.

 3. Frank en Rita Robijn-Duym's Gravatar Frank en Rita Robijn-Duym
  15 juli 2015    

  Hey Luc,
  Ik vernam deze avond (toen ik een steunkaart kocht) dat je bijna aan de 2 000km zit. Je bent al een serieus eind opgeschoten, hé. Die jonen vertelde ook dat je een voetblessure hebt; ik hoop dat het niet te erg is en dat je de tocht kunt blijven verder zetten.
  Eigenlijk denk ik redelijk veel aan jou – elke keer als ik richting Dorp rij.
  Ik wens je veel succes in je verdere tocht en hoop dat je de moed blijft houden om hem volledig uit te stappen.
  Moge de Heer je behouden op je reis!
  Frank en Rita Robijn-Duym

 4. zusters clarissen's Gravatar zusters clarissen
  28 juni 2015    

  Beste Luc,
  Wij volgen u met ons gebed.
  Proficiat voor Uw inzet.
  Wij hebben al meermaals gepoogd U te schrijven maar onze pogingen zij tot hiertoe mislukt.
  Nu hopen we op resultaat.
  Met moed vooruit, Luc ! De Heer gaat met U mee !
  Groetjes,
  Zusters clarissen – Lokeren

 5. 26 juni 2015    

  Hallo Tom ,
  proficiat , U hedt het gehaald . Drink nu maar een goede trappist . U verdient het ..
  Ik zit op dit moment in Auvillar . Nog 2 maanden stappen . Maar ik voel me ok .
  gr. Luc

 6. 3 juni 2015    

  Beste vrienden , ook hier ontvang ik sponsorgeld . Van Karen en Ton , Jos en Verginy heb ik al samen 35 euro ontvangen . Het doel heeft hier ook veel bewondering . Iedereen wenst ons veel succes toe . Het geeft me een gelukkig gevoel . Gr. Luc

 7. 29 mei 2015    

  Hallo Tom ,
  spijtig genoeg heb ik van Jules geen adres . Volgens Jos is hij met de bus en trein naar huis terug gekeerd. Jos heeft zich gekwetst aan de kuit. Ik weet niet hoe het verder met hem is. Ik zit nu La Chatre. Het gaat wat trager dan met de fiets., maar ik zit op schema.
  Ik wens u nog veel succes op uw pelgrimstocht.
  Gr. Luc

 8. Geerts's Gravatar Geerts
  28 mei 2015    

  Hallo Luc
  Ik zit intussen in Martel. Wat is het mooi hier ih Zuiden. Biowijn was grapje en over bier heb je me ook eea bijgeleerd. Ik durf geen Affligem meer te bestellen.
  Heb jij toevallig contactgegevens van Jules , de NL pelgrim die bij ons was en gedwongen diende terug te keren vanuit Vezelay? Zijn advieS om los te laten heeft me al heel wat mooie momenten opgeleverd en daar wil ik hem voor danken. Succes met je queeste. Greetz Tom

 9. 27 mei 2015    

  Hallo Tom ,
  te voet gaat het veel trager dan met de fiets. Ik zit op dit moment in St. AMAND Montrond.
  La Souterraine is waarschijnlijk voor 3 juni. Ik hoop dat het met U verder goed gaat.
  Ik wens u nog veel sterkte en succes.
  Gr. Luc (de grijze pelgrim)
  Ps : Een goed biertje is beter dan bio-wijn.

 10. 26 mei 2015    

  Een korte evaluatie,
  ik ben nu 6 weken onderweg. Het is een echt avontuur. Deze pelgrimstocht heb ik opgedragen aan alle mensen en kinderen met beperkingen (villavief) ,aan alle zwaar zieke kinderen en volwassenen, en ook aan Onze Lieve Vrouw. Zij laat mij niet in de steek. Dagelijks ontmoet ik haar in de vorm van een beeld in of de naam van de kerk, een straatnaam, de naam van een vrouw of zuster die ik toevallig tegenkom, enz. Het geeft me een goed gevoel. Ik heb dan ook ondervonden dat bidden of een kerk bezoeken geen verloren tijd is. Tot nu heb ik altijd eten, drinken en onderkomen gevonden. Op deze compostela route staat er in Frankrijk veel gesloten. Ge moet wat geluk hebben om een bakker, winkels, of hotel te vinden. Tot nu toe is het me gelukt. Buiten mijn schoenen die snel verslijten, houden mijn spieren, pezen en voeten stand. De natuur is hier veelal ongerept. Te veel onkruid zouden ze bij ons zeggen. Maar als alles in bloei staat, is het prachtig. Het is af en toe op de tanden bijten. Die heuvels, veld- en boswegen kunnen lastig zijn. Gelukkig zijn er nog de supporters langs de weg zoals de vogels, runderen, paarden, honden, ezels en de aanmoedigingen van de mensen die u tegenkomt.
  Er is ook veel tijd om te denken. Ge komt mensen tegen die gelijken op personen van vroeger of die overleden zijn en dat kan enorm emotioneel zijn. De natuur en de stilte rond u,maakt veel in uw innerlijke los.
  Ik hoop dat het zo verder mag gaan, dan ben ik gelukkig.

 11. 25 mei 2015    

  Hallo iedereen ,
  ik heb vandaag , 25 mei , een ander parcour genomen . Van deze morgen 7u vertrokken vanuit Nevers , via Magny Cours (motorracen) naar St. Pierre Le Moutier (30 km ver) , een compostellaroute . Het was een emotionele zware dag . Bij bloemen aan een paal langs de weg , het geluid van het motorracen in Magny Cours , het galmen van de klokken in de kerkenn , het gaf mij allemaal herinneringen aan Erik , Johan , Geert. , Luc , Patrick , jongeren van de geburen en nog anderen , die er niet meer zijn. Ik heb geweend en gebeden . Het werd me allemaal wat teveel . Tot later .

 12. Geerts's Gravatar Geerts
  24 mei 2015    

  Beste Luc
  We ontmoetten elkaar vorige week in Vezelay. Ik ben de fietspelgrim wiens biowijn je tijdens ons laatste avondmaal zo lekker vond. Als ik nu tijdens mijn camino een Mariabeeld tegenkom, dan vraag ik haar je extra goed id gaten te houden. Met mijn oudste zoon heb ik vanochtend het advies gedeeld dat je me meegaf. Ik zit nu op 24/5 in La Souterraine. Fietspelgrimsgroet. Tom

 13. 20 mei 2015    

  Hallo iedereen , mooi artikel in de krant . Nog eens proficiat dames . Ik ben er terug aan begonnen. Ik ben juist in Corbigny aangekomen en hoop op Pinksteren in Nevers te zijn . Hier is alles goed ren ik hoop op het thuisfront hetzelfde .
  Aan iedereen de welgemeende groeten van deze pelgrim .
  ps :; ik heb niet altijd wifi

 14. 15 mei 2015    

  Proficiat dames & Co , mijn hoedje af voor deze uitdaging . En voor volgend jaar ben ik er ook bij . Op dit moment zijn Jos en ik in Chablis. Het weer valt mee . Het is hier mooi en we hebben geen kwetsuren. Ik denk dagelijks aan jullie allemaal en ik bid voor jullie ,dat alles goed mag gaan in jullie verder leven . Het allerbeste , Luc

Geef een reactie

Statistieken

 • 711vertoningen per maand:
 • 89432Totaal aantal bezoekers:
 • 26Bezoekers vandaag:
 • 29Bezoekers gisteren:
 • 0Bezoekers op dit moment online:

Meest recente berichten

Overzicht berichten op datum

december 2023
m d w d v z z
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistieken

 • 1593Aantal keer dit bericht bekeken::
 • 232742Totaal pagina's bekeken:
 • 89432Totaal aantal bezoekers:
 • 26Bezoekers vandaag:
 • 0Bezoekers op dit moment online: