“De weg loopt niet waar je ‘m verwacht”

Het Goede Doel

Het Doel

Luc spant zich met enkele dorpsgenoten uit Eksaarde al lange tijd in voor het goede doel. Elk jaar organiseren ze een fuif om geld in te zamelen. Bij de projecten die ze selecteren zijn kinderen steevast de rode draad en dat is geen toeval. Gheldof en zijn echtgenote Lucrèce verloren vijftien jaar geleden hun twee zoontjes Jonas en Jonathan aan de zeldzame en ongeneeslijke ziekte MLD.


GELOOF ALS OPLOSSING

“Toen de diagnose gesteld werd, gaven de dokters hen slechts enkele jaren. Maar we hebben hen samen nog tien jaar kunnen verzorgen in ons huis”, vertelt hij. “Ik was toen al gelovig, maar de ziekte van onze kinderen heeft dit enkel sterker gemaakt. Wanneer je het moeilijk hebt in het leven, is geloven een veel betere oplossing dan te vluchten in de roes van drugs, alcohol of pillen. Ik denk nog elke dag aan Jonas en Jonathan. Zonder ons geloof hadden we hen veel sneller verloren daar zijn we rotsvast van overtuigd. Ik onderneem deze bedevaart om zieke mensen en kinderen de moed te geven om door te gaan ook als het moeilijk gaat.”

Luc bezocht in zijn leven al heel wat bedevaartsplaatsen zoals Lourdes in Frankrijk, maar ook minder bekende locaties in Polen en Bosnië-Herzegovina. “Naar Compostela wandelen, was al langer het plan. Nu ik sinds enkele jaren in brugpensioen ben, is de gelegenheid er om de sprong te wagen. Ik heb mij grondig voorbereid en stap elke week meerdere keren 20 kilometer op een dag.” De dappere Eksaardenaar zal, als alles volgens plan verloopt, onderweg zijn van midden april tot september. “Ongeveer in de helft zal ik houden bij onze vrienden Mark Merckpoel en Lieve Vervaet die enkele jaren geleden verhuisde naar Parisot in Frankrijk om daar een vakantieverblijf uit te baten. En mijn goede vriend Eric Cole, die vorig jaar van Frankrijk naar Compostela stapte, zal mij wellicht gezelschap houden in de laatste kilometers naar het bedevaartsoord.”

VillaVief – Het Goede Doel dat verbonden is aan deze Pelgrimstocht van Luc

Tevens zal aan deze pelgrimstocht een actie worden opgezet voor een goed doel, dit met de uitdrukkelijke goedkeuring van Luc zelf. De volledige opbrengst gaat integraal naar Villa Vief: “Villa Vief vzw is een woonproject, opgericht door een aantal ouders van kinderen met een mati verstandelijke beperking. Het doel is om er voor te zorgen dat onze kinderen in een eigen huis met de nodige begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. ”
Steunen kan op twee manieren: via steunkaarten die zullen worden verkocht aan € 2 het stuk (hieraan is een tombola gekoppeld met zeer mooie prijzen) of via overschrijving op het volgende rekeningnummer: BE66 0689 0182 0343.

Meer info over VillaVief

 

 

7 commentaren

 1. maes linda's Gravatar maes linda
  7 juli 2015    

  Luc heel veel sterkte, wij zijn fier op u! Het ga je goed.

 2. Chris Bastiaens's Gravatar Chris Bastiaens
  23 mei 2015    

  bewonderenswaardig , kan je alleen maar stil van worden

  wat zijn wij blij dat we zo’n man mogen leren kennen

  het ga je goed de komende dagen , weken.

  blijven je zeker verder volgen

  chris, carla, silke

 3. Erik & Claire's Gravatar Erik & Claire
  17 mei 2015    

  Hè Luc
  Je ziet er goed uit.
  Nog veel succes en veel wandelgenot op je af te leggen weg.
  Vele groetjes uit Zele van Erik & Claire

 4. Daniel Jacobs's Gravatar Daniel Jacobs
  15 mei 2015    

  dag Luc , we staan versteld van uw prestatie ,ga verder met al uwe moed ,maar geniet ook van de mooie natuur rondom u .GRoetjes van Daniel &Marleen Jacobs -De Schepper uit Moerbeke

 5. zusters clarissen's Gravatar zusters clarissen
  3 mei 2015    

  Dag Luc,
  Wij volgen U in gebed.
  Wij feliciteren u voor uw geloofsgetuigenis en uw inzet voor het goede doel.
  Wij hopen dat alles naar wens verloopt.

 6. christa's Gravatar christa
  22 april 2015    

  gisteren reeds reactie gedaan blijkbaar mislukt vandaar vandaag een test !

 7. mieke burin's Gravatar mieke burin
  10 april 2015    

  Wat een geluk dat er nog ingoede mensen bestaan die zich inzetten voor mensen met minder kansen zodat zij de aangepaste mogelijkheden krijgen om te mogen zijn wie ze zijn. IEDEREEN heeft recht op een menswaardig bestaan. DANK U LUC EN ZIJN MEDEWERKERS. Mieke Burin

Statistieken

 • 3185vertoningen per maand:
 • 96116Totaal aantal bezoekers:
 • 0Bezoekers vandaag:
 • 35Bezoekers gisteren:
 • 0Bezoekers op dit moment online:

Meest recente berichten

Overzicht berichten op datum

juni 2024
m d w d v z z
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Statistieken

 • 14067Aantal keer dit bericht bekeken::
 • 247461Totaal pagina's bekeken:
 • 96116Totaal aantal bezoekers:
 • 0Bezoekers vandaag:
 • 0Bezoekers op dit moment online: