“De weg loopt niet waar je ‘m verwacht”

Bedanking…

bedanktluc

Beste vrienden,
Ik voel me zo gelukkig dat ik deze pelgrimstocht tot een goed einde heb kunnen volbrengen . Ik wil hierbij mijn vrouw, Lucrece , bedanken dat ze me de vrijheid gegeven heeft om dit te doen. Maar ik wil hierbij ook mijn hemelse moeder, Maria, bedanken voor de zorg die ze gedurende deze tijd voor mij gedragen heeft. Het was ook een bedevaart ter ere van Haar. De weg die ik afgelopen heb, was een lint van bedevaartplaatsen en kerken ter ere van O.L.Vrouw. Ik heb dan ook de zorgen die me werden toevertrouwd aan haar opgedragen en ben er van overtuigd dat Ze voor alles een goede oplossing heeft. Gedurende deze tocht was ik nooit alleen. Onze Jonathan en onze Jonas waren altijd bij mij. Zij waren mijn steun in moeilijke momenten. Ik heb geweend, gelachen, maar veel gebeden voor mensen die zwaar ziek zijn, voor mensen met beperkingen en problemen, voor hen die niet meer onder ons zijn. Het was een emotionele tocht vol herinneringen, maar ook een tocht met toekomstbeelden. Ik heb mensen mogen ontmoeten uit verschillende landen. Onze mooie natuur mogen waarnemen, waar geen zorg voor wordt gedragen. Maar eens in Santiago de Compostela, begroeten alle mensen, met verschillende culturen en overtuigingen, elkaar met zoveel liefde tot tranen toe en beseft men, dat het leven veel meer is dan waar wij elke dag mee bezig zijn.
Ik hoop dan ook dat met deze pelgrimstocht de wens van villavief vzw in vervulling mag gaan.

Ik wil hierbij dan ook iedereen bedanken die me op alle verschillende mogelijke manieren geholpen hebben .
Alsook Noël voor het verzorgen van de blog en de bezoekjes, de trappistenvrienden, de geburen, de vrienden die me tijdens mijn tocht bezocht hebben, alle mensen die me opgebeld hebben of op de blog gereageerd hebben en zo me enorm veel steun gaven, mijn familie, eigenlijk iedereen en speciaal Gezôarde . Iedereen die villavief en villaluc in hun hart dragen. Maar een speciale dank voor mijn vriend Eric, een pelgrim met ervaring, een grote steun en toeverlaat in mijn laatste stapdagen.

Ik hoop dat ik de nodige rust krijg om alles te kunnen verwerken en nodig iedereen uit op 26 september vanaf 14 u. aan de Kruiskapel en daarna in feestzaal “Ons Vermaak ” in Eksaarde.

Dank U !
Luc

Casa Tia Dolores.
Een gezellige buitenbar met prachtige live-muziek door pelgrims:

21 commentaren

 1. Walter Anthuenis's Gravatar Walter Anthuenis
  3 september 2015    

  Dag Luc, van harte gefeliciteerd met het uitwandelen van je heel zware pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Een heel knappe geestelijke en lichamelijk prestatie van jou. Dit zal je heel zeker voldoende sterkte en moed geven om de toekomst hoopvol tegemoet te zien samen met je vrouw. Groetjes en tot ziens, Walter.

 2. Annie's Gravatar Annie
  31 augustus 2015    

  Hello Luc, van harte gefeliciteerd met je pelgrimstocht. Wat een biezondere prestatie. Ben een van de vele supporters hier op het thuisfront die genoten heeft van jemooie verslagen en foto’s. Kan me best voorstellen dat deze tocht je als mens een andere kijk geeft op het leven en de wereld. Geniet van je tijd om samen met Lucrese alles te verwerken en een plaats te geven. Tot 26 september. Gezoarde kijkt er al naar uit . Grtjes annie

 3. Steffi's Gravatar Steffi
  27 augustus 2015    

  Beste Luc,
  Geweldig wat je gedaan hebt!
  Hier heb ik maar één woord voor: RESPECT!
  Steffi

 4. annie en willy's Gravatar annie en willy
  27 augustus 2015    

  Luc,
  Geniet nog van deze laatste zalige momenten in Compostella. Wij wensen u in de weken die komen alle rust toe samen met Lucrèce.
  Uw verhalen en mooie foto’s zullen we missen. Behouden thuiskomst en doe de groetjes aan Eric.
  Je bent een prachtig mens, een voorbeeld voor velen onder ons, een voorbeeld van onvoorstelbaar doorzettingsvermogen.
  Dikke knuffel van ons beiden.

 5. Kesbeke Jacques's Gravatar Kesbeke Jacques
  27 augustus 2015    

  Luc ik heb geen enkel moment getwijfeld dat jij je doel ging bereiken een dikke proficiat voor jou maar ook voor de mensen die jou met alle middelen gesteund hebben en je geholpen hebben om deze tocht tot een goed einde te brengen. Chapeau je bent een kei.

  Jacky en Madiane

 6. Guido Caeldries's Gravatar Guido Caeldries
  27 augustus 2015    

  Luc, rust maar eens goed uit. Het lichaam zal er zeker naar vragen… En wat de geest betreft staan wij allemaal bij jou in het krijt: zo’n tocht, zoveel km’s, zoveel emoties ! En die emoties beginnen bij jou maar worden snel overgedragen naar alle mensen die jou hebben gevolgd ! Bewondering, respect, uithouding en waardering. Groeten Luc, ook van Wouter en Filip en tot binnenkort in Eksaarde .

 7. debby's Gravatar debby
  27 augustus 2015    

  geweldig luc
  GEFELICITEERD….wat mooi om te lezen hoe je deze tocht zo intens beleefd hebt, alle respect luc….
  groetjes en wens je heel veel succes met villaluc!!

 8. De Vylder Rita's Gravatar De Vylder Rita
  27 augustus 2015    

  Luc,
  Toen ik je leerde kennen als klein baskettertje had ik nooit gedacht dat je dit als Pelgrim zou verwezenlijken.
  VAN HARTE PROFICIAT met deze prestatie wij zijn trots op je.

  Lucrése, dank voor je inzet want je was ook de sterke moedige vrouw.
  Geniet nu van jullie samen zijn!
  Groeten Rita

 9. 27 augustus 2015    

  Proficiat Luc voor de toch moeilijke en emotionele tocht voor jou
  Roland en Marleen

 10. Stefaan De Vos's Gravatar Stefaan De Vos
  27 augustus 2015    

  Hoi nonkel Luc,
  Nog eens een dikke proficiat met jouw prachtige prestatie. Noel, Eric wat ik hier allemaal lees en wat jullie allemaal voor Luc gedaan hebben is om de tranen van in je ogen te krijgen. Wat een vriendschap, waaw. Alsook natuurlijk al de mensen die nonkel Luc en tante Lucrese gesteund hebben. Gr Stefaan.

 11. eric en godelieve van overloop's Gravatar eric en godelieve van overloop
  27 augustus 2015    

  Respect heel veel respect voor iedereen die, op welke manier dan ook, deel heeft uitgemaakt van deze tocht !!!!!!!! Eric en godelieve

 12. 27 augustus 2015    

  Hallo Luc,
  Hier nog eens onze grote bewondering voor jouw inzet voor anderen! Na het lezen van jouw brief kon ik mijn tranen niet meer bedwingen! Fantastisch gewoon, en wij 1 van de ouderparen van villa vief kunnen nu niet anders meer dan ons voor de volle 100% inzetten om dat huis voor 12 jongeren te realiseren, zeker nadat jij zo een prachtprestatie hebt neergezet!
  Wij zijn er ons van bewust dat wij nog veel mensen en hulp nodig zullen hebben om onze droom met villa vief waar te maken maar jij bent alvast onze grootste steun en toeverlaat, en met al jouw doorzettingsvermogen kunnen wij niet achterblijven!!!
  Vele groeten en voor den 1000ste x bedankt
  Geert en Anja

 13. Sien en Pat.'s Gravatar Sien en Pat.
  27 augustus 2015    

  Hey Luc ,

  Wat heb jij dit mooi geschreven , ook het filmpje is prachtig , hoe die 2 mensen dat spelen en zingen , schitterend .
  Wij zijn fier op u , met zoveel inzet , zoveel moed , zoveel…..
  Aan de reactie kon je zien hoe de mensen van gezoarde , en erbuiten , gedurende de 133 dagen met je hebben meegeleefd .
  Als het eens een beetje niet goed ging dachten sommigen , “oei , hij zal toch niet moeten opgeven “ maar neen , jij stapte moedig verder .
  Dankzij Noël hebben we je elke dag kunnen volgen , die mag zeker fier zijn dat hij iedereen heeft kunnen laten meeleven met u .
  Ik , Sien , ben ook wel een beetje fier dat ik af en toe ook eens je blog mocht bewerken .
  Dit zullen wij ook nooit vergeten , maar jij die de tocht hebt afgelegd , jij zal het zeker NOOIT vergeten !
  Het was gewoonweg GEWELDIG en MOEDIG .
  Luc bedankt voor dit alles en tot in gezoarde .

  Groetjes ,
  Sien & Pat

 14. eddy doggen's Gravatar eddy doggen
  27 augustus 2015    

  Hallo Luc,

  Een hele dikke proficiat en veel bewondering voor uw prestatie. Zoals je zelf schrijft krijg je hopelijk van iedereen de nodige tijd om dit allemaal te kunnen verwerken en om goed uit te rusten. Wij gaan u zeker komen begroeten de 26ste september om u dan persoonlijk nog eens proficiat te wensen. Neem uw tijd en kom goed weer thuis.
  Tot binnenkort!!!!

  Mvg,
  Eddy en familie.

 15. Rosa claerhout en maria vandevyvere's Gravatar Rosa claerhout en maria vandevyvere
  27 augustus 2015    

  Luc, Proficiat dat je ; ie doel bereikt hebt die grote ; verre en lastige tocht Compostella .nochmaals Proficiat.

  Beste ; groeten uit Moorslede Rosa en Maria.

 16. 27 augustus 2015    

  Bedankt Eric, ik zal der nog wel enen op drinken :-) ENJOY

 17. 27 augustus 2015    

  TOPPIE Lucréce!!!!

 18. 27 augustus 2015    

  Ook wil ik iedereen van harte bedanken voor de steun die jullie gegeven hebben aan Luc , voor zijn toch zware tocht naar het Bedevaartsoord Santiago de Compostela. Alsook de mensen rondom mij, voor de 133 dagen die ik zonder Luc moest doorbrengen, ik stond nooit alleen, altijd was er iemand voor mij. Nogmaals DANK U WEL.
  Vele lieve groetjes Lucréce

 19. verhelst nancy's Gravatar verhelst nancy
  27 augustus 2015    

  Luc, jij bedankt voor deze mooie brief en filmpje, voor alle mooie verhalen en foto’s de afgelopen maanden. Geniet nu maar en tot 26 september.! Groeten Nancy

 20. Eric's Gravatar Eric
  27 augustus 2015    

  LUC,
  HET WAS EEN HELE GROTE EER VOOR MIJ, OM SAMEN MET JOU, JONAS EN JONATHAN DE LAATSTE 250 KM TE MOGEN MEESTAPPEN!

  JIJ BENT EEN GEWELDIGE VRIEND!!!!

  Noël Enjoy,
  Ik denk dat jij ook wel mijn vriendje kan worden, jij hebt van deze blog echt iets SUPER gemaakt!

 21. 27 augustus 2015    

  Luc,
  Het was voor mij een eer om deze blog te onderhouden. Aan de vele reacties en de bezoeken aan deze blog kan men merken dat je heel veel hebt losgemaakt met de mensen. We zijn dan ook fier en trots dat je deze Camino tot een goed einde hebt gebracht. We kijken ernaar uit om op 26 september U persoonlijk te kunnen bedanken voor de mooie verhalen en foto’s. En tevens uw vrouwke ook nog eens bedanken!!!!

  Noël

Geef een reactie

Statistieken

 • 3188vertoningen per maand:
 • 96119Totaal aantal bezoekers:
 • 3Bezoekers vandaag:
 • 35Bezoekers gisteren:
 • 0Bezoekers op dit moment online:

Meest recente berichten

Overzicht berichten op datum

juni 2024
m d w d v z z
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Statistieken

 • 1854Aantal keer dit bericht bekeken::
 • 247464Totaal pagina's bekeken:
 • 96119Totaal aantal bezoekers:
 • 3Bezoekers vandaag:
 • 0Bezoekers op dit moment online: